Junts per Faura demana la retirada de les plaques amb simbologia feixista

Junts per Faura ha demanat a través d’una proposta al Ple de l’Ajuntament del pròxim dilluns la retirada de les plaques amb simbologia feixista dels habitatges de protecció oficial. La coalició valencianista i republicana proposa que s’encete una col·laboració entre el Consistori i els veïns propietaris de les cases on encara perduren aquestes plaques amb simbologia feixista per tal de retirar-les al  més aviat possible. El valencianistes remarquen que la presència d’aquestes plaques constitueix un incompliment de la Llei de Memòria Històrica.

En aquest sentit, el portaveu de la coalició integrada per Esquerra Republicana i Compromís, Domènec Garcia, ha declarat que “fa quasi un any la Comissió Tècnica de Coordinació de la Direcció General de Reformes Democràtiques impulsada pel govern de la Generalitat Valenciana en recomanava la retirada, argumentant que ‘exhibeixen simbologia franquista o representativa d’organismes i partits associats amb la dictadura’”.

El portaveu de Junts per Faura ha volgut remarcar que des de la coalició s’ha esperat un temps prudencial per veure si l’equip de govern de l’Ajuntament de Faura posava en marxa aquestes recomanacions. Així, Domènec Garcia ha afegit: “vist que l’equip de govern no pren la iniciativa, hem decidit impulsar aquesta moció i instar el Ple de l’Ajuntament a prendre l’acord de retirada d’aquesta simbologia feixista”.

Arxivat en: Comarcal, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *