PUNT DE VISTA

El passat dia 3 de gener, Junts per Faura organitzàrem un col·loqui sobre la problemàtica de la taronja. Hi vam convidar dues de les veus més autoritzades en la defensa del sector citrícola: Jordi Sebastià, eurodiputat de Compromís, i Joanma Mesado, tècnic de cítrics de la Unió de Llauradors. En l’acte s’hi va analitzar la lamentable situació de la campanya de cítrics i les mesures de control a l’entrada de taronges. A més, es plantejà la necessitat de mobilitzar-nos per fer front a l’acord econòmic amb Sud-àfrica.

D’altra banda, a finals de 2016, el Ple de l’Ajuntament va aprovar dos documents clau: la carta de participació ciutadana i el pressupost municipal-2017. En el dos casos, l’equip de govern va tindre el suport de Junts per Faura, no tant pel contingut com per la voluntat de consens i d’entesa que hi havia entre tots els grups polítics. De fet, Junts per Faura intentem sempre oferir la mà estesa, conscients que som el grup, a hores d’ara, que exerceix la vertadera feina d’oposició que no fa el PP.

Malauradament, la col·laboració que hem oferit ha tingut una resposta agressiva de l’equip de govern i del grup majoritari. El PSOE local ha tornat a omplir els seus comunicats amb inexactituds malintencionades que ratllen la mentida descarada, mesclant informacions institucionals, de l’Ajuntament, amb comunicats del partit que insulten i menyspreen el treball polític de Junts per Faura.

L’alcalde, el màxim representant local del PSOE, afirma que no sabem fer política. Amb tots els respectes, Junts per Faura manifestem que la seua condescendència no és la manera de propiciar la col·laboració en benefici de tots els ciutadans de Faura. Les seues lliçons de fer política no són precisament exemplars: si fer política és actuar com ells fan, menyspreant i desqualificant, ja s’ho faran! Ni en sabem ni en volem saber ni ganes tampoc que en tenim.

El PSOE falta a la veritat quan parla de les mesures municipals en resposta a la crisi de la taronja. Ells feren una petició a Conselleria i, sí, a Ximo Puig en persona, però la nostra moció del mes de gener demana ajudes i solucions al Ministeri i a la Unió Europea, i fer un estudi en profunditat per fer viable el sector. No és el mateix, veritat? Més encara, resulta incoherent que el PSOE vulga posar-se la medalla de la defensa del sector citrícola, mentre que els seus eurodiputats voten a favor del Tractat CETA, greument perjudicial per al camp valencià.

Respecte a la pedrera que Lafarge vol fer al Pinyal, la moció presentada per Junts per Faura insta a una comunicació oficial formal del nostre ajuntament amb l’Ajuntament de Sagunt i la Conselleria de Medi Ambient, que tenen la última paraula. Per què el PSOE no va demanar al President Puig que exigisca que no ens foraden les muntanyes? Tan preocupats com estan! El PSOE també va negar l’evidència, escudant-se en un acord de Junta de Govern (sempre poc transparent, és clar) de suport a Agró. Siguem seriosos: és el Ple de l’Ajuntament qui ha de decidir en temes tan delicats per al poble; voler confondre l’opinió pública no és la millor manera d’actuar.

Amb les recents polèmiques, Junts per Faura tenim una visió més ampla de la situació municipal: taronja, pedrera i moltes altres qüestions, que passen perquè la transparència que no practica l’equip de govern siga real. Si ens provoquen, respondrem com cal, amb fermetat i amb mesura. Quan calga donar suport a l’equip de govern en benefici del poble, ho farem. Ara bé, la mala educació política, els menyspreus, el paternalisme o els cops baixos barroers del PSOE no ens pararan perquè continuem dient a la ciutadania de Faura el que hem de dir i quan ho hem de dir, com hem fet fins ara.

JuntsperFaura@gmail.com

https://www.facebook.com/JuntsperFaura/

@JuntsperFaura

Arxivat en: Comarcal, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *