MAI PLOU A GUST DE TOTS

Feia anys i panys que no plovia tant el día de la Fira. Personalment, no recorde un any en que les condicions meteorològiques deslluïren tant la nostra festa gran de l’hivern. Ja ho va dir Raimon: ‘al meu País la pluja no sap ploure. O plou poc, o plou massa’. I enguany hem tingut la segona: pluja a bots i barrals, dies sencers sense vore el sol ni amollar el paraigua … L’aigua és ben rebuda al camp, no cal dir-ho, però episodis com aquest li peguen la volta a la moneda del món agrícola: taronja llançada a perdre, camps negats, jornals perduts …

És per això que, entre d’altres motius, des de Junts per Faura vam preparar per al dimarts 3 de gener un acte conjunt amb el Jordi Sebastia, eurodiputat de Compromís, i la gent de la Unió de Llauradors sobre l’Acord entre la Unió Europea i Sud-Àfrica per l’entrada de cítrics. Se n’ha parlat abastament, d’aquest acord, però el día 3 van tenir l’oportunitat de conéixer-lo de mà dels qui han treballat pera aturar-lo en primera línia al Parlament Europeu.

Però no sols en aquest camp es centra l’activitat del nostre grup els últims mesos; des de la coalició que formem Esquerra Republicana i Compromís hem dut al Ple diverses iniciatives en defensa dels interessos dels nostres veïns: hem aconseguit l’aprovació de mocions com ara la que demanava un IVA superreduït als productes d’higiene íntima femenina, o per l’alliberament de l’AP-7 al seu pas per la nostra comarca. A més s’atengué la nostra proposta de reubicar els fanals del barri de la Canaleta en les fronteres de les cases, per a llevar-los així del mig de la vorera, o la creació d’un banc de terres municipals. Algunes mocions han rebut el suport del conjunt de la corporació per unanimitat, mostra que nosaltres sempre busquem treballar en actitud positiva i generant consensos en benefici del poble.

I una altra de ben evident ha sigut el suport a dos documents molt importants per al día a día del nostre poble: la Carta de participació ciutadana i el Pressupost municipal. Tot i axí cal aclarir que no són els documents que nosaltres haguérem dut endavant en cas d’estar al govern, pero sí hem valorat una actitud positiva per la seua posada en marxa a diferència d’anys anteriors en que l’equip de govern faurer desconsiderava l’oposició. Ara bé, clar i ras, seguirem vigilants perquè cada document es desenvolupe de la millor manera i sota premisses de participació i consens.

En eixe sentit valorem la millora de la sintonía del govern amb l’oposició i el conjunt del poble, amb l’augment de la participació i del respecte i consideració cap al conjunt de la corporació. I la valorem perquè venim d’un fet difícil i complicat l’estiu passat, quan PSOE i PP es van aliar contra el nostre grup per una moció que amagava la ideología del PP més antivalenciana, amb les seues artificials senyes d’identitat, les que el PP llança per enfrontar uns valencians amb altres. Una moció que, recolzada pel PSOE, va comptar amb la denúncia pública del nostre grup cosa que ens costà el menyspreu per part de l’alcalde en la radio local en plena epoca de festa gran. Tot plegat, poc gratificant i decebedor.

Amb tot i això, volem concloure que, com sempre hem fet, quan toque donar suport a qualsevol acció que siga beneficiosa per al conjunt dels faurers i les faureres, així ho farem conseqüentment. I que, com també sempre hem fet, quan hàgem d’oposar-nos i denunciar qualsevol actitud que considerem erràtica i poc clara, també ho farem, ens coste les critiques que ens coste, malgrat que aquestes puguen ser poc afortunades, com sovint ha passat.

Arxivat en: Agricultura, Comarcal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *